jueves, 23 de noviembre de 2006

ROIG I RIUS DISPAREN CONTRA 'EL MUNDO' PER L'AFER DE LA 'TOTXANA AMPOSTINA'

L'alcalde d'Amposta, J. M. Roig, i el regidor Daniel Rius, van anunciar ahir una querella criminal contra el diari El Mundo, per les diferents informacions publicades durant l'última setmana al voltant de l'afer de la totxana ampostina.


Font: Ribera on-line

ERC d'Amposta portarà al ple la polèmica urbanística pels vincles de l'alcalde amb empresaris locals

Concretament, EA-ERC plantejarà el tema de la polèmica urbanística d'Amposta a l'apartat de precs i preguntes del ple de dilluns. El portaveu municipal d'ERC, Carles González, no va voler avançar ahir quines preguntes formularia al ple, però sí que va admetre, per exemple, que podrien demanar a l'alcalde que aclarisca si els seus vincles mercantils amb l'empresari Joan Lluís Ripollés, promotor entre altres persones del complex lúdic Tosses 21, són anteriors al projecte urbanístic de Montsianell Residencial, un projecte promogut també per Ripollés, que l'alcalde va defensar aferrissadament, i que preveia construir 89 xalets a la falda del Montsià, denegat per la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre, el 2004.


Font: El Punt

martes, 21 de noviembre de 2006

Amposta.info tanca el fòrum arran de la polèmica urbanística

L'empresa InsertNet Innova SL, titular de la pàgina web amposta.info, ha decidit tancar el fòrum arran de la polèmica urbanística feta pública els darrers dies. Segons expliquen des de la mateixa empresa "hem cregut convenient desactivar-lo temporalment per estudiar les responsabilitats legals que es puguen derivar o que ens puguen afectar per les darreres intervencions en les que s'acusa i difama a persones i empreses locals, que han estat enviades de forma anònima". A més, remarquen que "ningú ha fet tancar el fòrum d'Amposta.info sinó que hem estat els responsables i propietaris del web, qui ho hem decidit". En aquest sentit, assenyalen que "el fòrum tornarà a estar actiu, i podrà participar-hi tothom que ho crega convenient, un cop haguem estudiat les mesures oportunes per evitar responsabilitats legals".

Font: Ebredigital

L'alcalde d'Amposta diu que se l'acusa amb «intencionalitats polítiques»

L'alcalde d'Amposta, Joan Maria Roig, i el regidor d'Urbanisme, Daniel Rius, van desmentir ahir públicament les acusacions en matèria urbanística que han sorgit en diversos mitjans de comunicació els darrers dies. Roig va assegurar que la seva actuació com a alcalde sempre s'ha emmarcat en la legalitat i va reiterar que mai ha format part de l'antiga Montsianell Residencial SL, promotora de la polèmica urbanització Montsianell que preveia la construcció de 89 xalets a la falda del Montsià. L'alcalde i Rius van mostrar-se convençuts que al darrere de tot aquest afer s'hi amaguen «clares intencionalitats polítiques».


Font: El Punt

El alcalde de Amposta afirma que ejerce el cargo de forma "impecable"

El alcalde de Amposta, Joan Maria Roig (CiU), salió ayer al paso de las acusaciones por presuntas incompatibilidades en el ejercicio del cargo debido a sus relaciones empresariales con promotores inmobiliarios de la ciudad.

Font: El Periódico de Catalunya

Luis Solana dimite de la presidencia de la sociedad que quiere construir en Los Merinos de Ronda

“He sido presidente de la sociedad desde julio de 2005 hasta octubre de 2006. La razón de mi dimisión era evitar exactamente lo que está pasando: la mezcla de un político (aunque sea en excedencia) y un proyecto urbanístico (aunque sea transparente) termina por hacer daño a todos. Es injusto, pero es así“.

Font: El Observador

Roig i Rius neguen les acusacions i anuncien una querella criminal contra el diari el Mundo

L'alcalde d'Amposta, Joan Maria Roig, ha desmentit una per una les acusacions que s'han fet contra ell i el regidor d'Urbanisme, Daniel Rius, sobre les pressumptes relacions de tots dos amb diferents actuacions urbanístiques. En primer lloc, Roig ha puntualitzat que no té cap participació en la polèmica urbanització que s'està promovent a Màlaga. També ha reconegut haver format de l'empresa Hort dels Capellans que impulsava una promoció a les Cases d'Alcanar tot i que ha puntualiztat que aquesta societat ja no existeix. D'altra banda, Roig també ha assenyalat que té un 10% de participació en l'empresa Ràpita Far, la qual impulsa un aparthotel a la Ràpita.

Font: Ebredigital

Roda de premsa de Joan Mari Roig

Roda de premsa convocada per l'alcalde d'Amposta, Joan Maria Roig, per explicar les darreres acusacions de que ha estat objecte.

Seu de CDC
C/. Góngora, 26
AMPOSTA

Font: Ebre periodistes

lunes, 20 de noviembre de 2006

El Mundo: 'El regidor d'Urbanisme d'Amposta va requalificar terrenys on tenia interessos'

El diari el Mundo publicava en la seua edició de dilluns en portada que el regidor d'Amposta, Daniel Rius, hauria requalificat uns terrenys on tenia interessos. Segons els rotatiu, des de l'any 2002, l'empresa municipal de gestió urbanística d'Amposta (GURSAM) participa en una empresa privada en què el regidor d'Urbanisme, Daniel Rius, és soci. "La societat Tosses 21 aglutina un entramat d'empreses i socis, alguns d'ells, relacionats amb el propi alcalde, Joan Maria Roig, en altres empreses dedicades a les promoció urbanística" apunta el diari.

Font: Ebredigital

Un regidor d'Amposta es beneficia d'una recalificació

La polèmica engegada a Amposta arran de l'aparició a la premsa de suposats interessos de l'alcalde, Joan Maria Roig, en empreses immobiliaries, viu un nou capítol amb l'aparició a El Mundo de noves informacions. Així, segons s'explica al diari dirigit per Pedro J. Ramirez, el regidor d'Urbanisme d'Amposta, Daniel Rius, també mantindria interesos sobre terrenys que es van recalificar, beneficiant-se pressumptament d'informació privilegiada i de tracte de favor. També segons informa El Mundo, la societat anònima i avui societat limitada Toses 21, on hi figura Daniel Rius com a soci fundador, secretari i conseller delegat, podria haver-se beneficiat de les promocions urbanistiques del govern municipal, i alhora estaria participada, des de la seva creació, per l'empresa pública Gestió Urbanística Societat Anònima Municipal (GUSAM).

Font: e-noticies.com

El concejal de urbanismo de Amposta recalificó terrenos donde tenía intereses

La empresa municipal de promoción urbanística participa en la sociedad Tosses 21 en la que Daniel Rius es socio fundador

Font: El Mundo

El desori de la Costa del Sol esquitxa l'alcalde convergent d'Amposta

L’alcalde d’Amposta (Montsià), Joan Maria Roig (CiU) –que és també president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), que agrupa els ajuntaments convergents– és conseller de l’empresa Promociones Club de Campo & Golf, de Ronda, ciutat de la província de Màlaga envoltada de parcs naturals i pròxima a la Costa del Sol. Això no passaria d’aquí si no fos que aquesta societat promou un dels projectes urbanístics més polèmics en una zona ja prou farcida de conflictes i escàndols immobiliaris.

Font: El Triangle

Luis Solana promueve un megaproyecto turístico en una zona Reserva de la Bioesfera

La empresa «Promociones Club de Campo y Golf de Ronda», presidida por Luis Solana, ex presidente de Telefónica y ex director general de Televisión Española, está promoviendo un proyecto turístico y de ocio en 8 millones de metros cuadrados de una finca forestal de la Serranía de Ronda, declarada Reserva de la Biosfera por la Unesco

Font: ABC

domingo, 19 de noviembre de 2006

Reporetatge de Canal Sur sobre el projecte de macrourbanització

La Marfanta publica los vídeos del reportaje del programa de Canal sur: Los Reporteros.

Està dividit en dues parts.

1ª part

2ª part

Font: La Marfanta